Pagina's

woensdag 27 november 2019

Gehaakte Kindertrui

Na het haken van mijn trui kreeg ik de kriebels weer. De trui zit zo lekker warm. Heerlijk voor de koude dagen. Ik hoop natuurlijk wel dat er dan ook wat koudere dagen aankomen. Zoals het er nu uit ziet lijkt het er nog niet echt op. Het is wel waterkoud, maar niet winterkoud. Dus de trui hangt nog in de kast. Maar dan nog leek het mij leuk om zelf iets te ontwerpen voor mijn dochter. Ik heb werkelijk nog nooit zoiets gedaan dus het was ook een hele uitdaging. Ik houd wel van een uitdaging en dit keer ging ik buiten mijn comfort zone. Ik heb een goed passent truitje uit haar kast gehaald en ik ben gaan haken. Iedere steek en rij heb ik naast haar eigen trui gelegd. Als een kind zo blij ging ik verder. Na het haken van het voor en achterpand moest ik de mouwen nog doen. Ben ontzettend trost op wat ik gemaakt had. Ik moest alleen de mouwen nog. Wat een werk was dat. Het uit meten en het minderen en meerderen. Na een paar keer uit halen en opnieuw haken was het resultaat daar. Ik ben onwijs trots op mijn werk, maar het is niet geworden wat ik gehoopt had. We gaan vrolijk verder en ik zal het nog een paar keer proberen tot het naar mijn zin is. Misschien heb ik met dit kindertruitje de lat wel te hoog gelegd.  Ik wilde de trui haken met een print. Opzich is de print erg mooi, maar de volgende keer haak ik het toch zonder print.  
Zie hier een aantal foto's van de bijzondere trui:).




Het is erg lastig om je eingen kleding te haken zonder patroon. Misschien ga ik eerst wel een paar truien met patroon haken. Ik heb een droom om zelf gehaakte truien te ontwerpen. Wie weet word het werkelijkheid.

~ Liefs Margreet~


6 opmerkingen:

  1. Wel heel stoer, die trui, mooi!!
    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. waarom is het niet geworden zoals je gedacht had ???
    ik vind het een prachtig truitje !!
    past hij niet of zo?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij de hals is hij wat aan de ruime kant en de boordsteek van het lichaam klopt niet helemaal. Op de foto is dat niet te zien;)

      Verwijderen
  3. Prachtige trui. Slim om steeds te meten op de trui. Bij een uitgeschreven patroon pakt het niet altijd zo mooi uit als op jouw manier. Je hebt nu ervaring opgedaan op deze manier en het resultaat is mooi. Haak gewoon nog een trui op deze manier en pas de dingen aan, waar je nu nog niet tevreden over bent.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank u wel! Ja we gaan het gewoon nog eens proberen. Gr Margreet

      Verwijderen